namemodels
Alternatieve modellen

Alternatieve modellen 

Alternatieve modellen zijn modellen met bijvoorbeeld tatoeages en een punk of gothic stijl. Deze modellen voldoen niet aan de mainstream idealen van de schoonheid binnen de modellenindustrie. Alternatieve modellen zijn vaak niche-specifieke modellen met een persoonlijke stijl die soms ook een subcultuur zoals gothics, burlesques, latex en fetisjisme vertegenwoordigen.  

Unieke opvallende details bij alternatieve modellen 

Sommigen alternatieve modellen zijn dun maar er zijn ook genoeg alternatieve modellen met meer rondingen. Bij een alternatief model mag veel, denk bijvoorbeeld aan tatoeages en piercings. Ook hebben ze vaak alternatief haar. Ze kan subcultureel haar hebben zoals geschoren, geverfd in een opvallend onnatuurlijke haarkleur, gestyled in een mohawk of dreadlocks. Alternatieve modellen kunnen gekleed of ongekleed voor een fotoshoot poseren, dit beslist het model zelf. 

Getatoeëerde modellen worden steeds meer gevraagd

Het aantal getatoeëerde modellen zowel mannelijke als vrouwelijke is de laatste jaren behoorlijk toegenomen. Ze zijn te vinden op de catwalks en staan vaak geposeerd voor een bepaald merk. Beroemde  modeontwerpers als Vivienne Westwood en Jean Paul Gautier laten zich graag door tatoeages inspireren. Tijdens hun modeshows in de afgelopen jaren showden ze behalve hun kledingcollectie ook diverse modellenlichamen die met ware kunstwerken als tatoeages waren versierd. Een van de meest bekende getatoeëerde vrouwelijke modellen is het Deense model Freja Beha en het mannelijke Spaanse model Miguel Iglesias.

Bent u op zoek naar alternatieve modellen of modellen met tatoeages, een eigen persoonlijkheid en een eigen stijl? Klik hier voor meer informatie.

Heb je een apart stijl, een unieke schoonheid en wil je graag een alternatief model of tattoo model worden? Klik hier voor meer informatie.
 

Terug naar overzicht