Hoe kies ik een geschikt modellenbureau? 

Als je model wilt worden, is het natuurlijk belangrijk dat je bij een goed bureau zit waar je in kunt doorgroeien. Maar hoe kies je nou een goed modellenbureau en hoe weet je of het bureau betrouwbaar is? Hieronder hebben we een aantal tips voor je opgeschreven. 

Tips om je bij het juiste modellenbureau in te schrijven

Tip 1: Voor je je gaat inschrijven bij een modellenbureau is het belangrijk om eerst te kijken wat jij wilt als model en wat jij verwacht van het modellenbureau. Het modellenbureau moet bij jou passen en jij moet bij het modellenbureau passen. 

Tip 2: Zorg dat je zelf weet wat jij voor modellenwerk wilt gaan doen. Je kunt de omschrijvingen en eisen per modellen vinden op onze website, hieruit kun je opmaken als wat voor een model jij geschikt bent. 

Tip 3: Zet voor jezelf op een rijtje waar je modellenwerk wilt gaan doen. In heel Nederland zitten veel modellenbureaus. Als je kiest voor een groter modellenbureau die ook internationaal modellenwerk aanbieden, kun je het beste voor een modellenbureau in Amsterdam gaan. Dit zijn vaak grotere bedrijven met veel connecties in het buitenland. Als je liever modellenwerk voor erbij wilt doen kun je ook kiezen voor een kleiner bureau.  

Tip 4: Het is niet nodig om naar alle modellenbureaus je foto op te sturen, dit kost jou en de bureaus ontzettend veel tijd en zo kom je bij modellenbureaus terecht die niet relevant voor jou zijn. Ga dus op zoek naar een modellenbureau dat voor je gevoel bij je past. 

Tip 5: Verder is het belangrijk om te weten dat je niet direct aangenomen wordt als je foto's naar een bureau stuurt. Het modellenbureau vindt het namelijk ook belangrijk dat jij bij hun past en in hun modellenbestand

Tip 6: Als je je foto's naar één of enkele bureaus opgestuurd hebt is het afwachten tot je iets hoort. Als je wordt uitgenodigd ga dan bij de bureaus langs en kijk waar je je het beste bij voelt. 

Tip 7: Als je een bureau hebt gekozen en je bij het modellenbureau ingeschreven staat is het goed om een goede relatie met je bureau op te bouwen. Je moet er namelijk veel mee samenwerken en het voelt prettiger als je een klik hebt met je boeker. 

Tip 8: Neem altijd een van je ouders mee als je minderjarig bent.