Hoe vindt ik een model dat bij me past?

Als u een model wilt fotograferen, filmen of wilt gebruiken voor een catwalkshow, is het belangrijk dat u een model zoekt dat goed bij uw wensen past, bij de campagne past en waar u goed mee door een deur kunt. Hieronder vindt u een aantal tips om met succes een goed model te vinden. 

Tips modellen gezocht 

Tip 1: Zorg dat u een plan heeft. Het is belangrijk om, voordat u een model gaat zoeken, precies te weten waar u naar opzoek bent, wat uw campagne inhoudt en waar u het model voor nodig heeft. Om dit gemakkelijker te maken voor uzelf, kunt u een moodboard maken om duidelijk te krijgen wat u wilt en wat u van een model verwacht. 

Tip 2: Als u een plan heeft en weet wat u wilt dan kunt u opzoek gaan naar een model. In onze database vindt u modellen met veel ervaring, weinig ervaring en nog veel meer modellen in verschillende categorieën. 

Tip 3: Bij Namemodels.nl kunt u aangeven wat u wilt en wij helpen u bij het zoeken van het juiste model. 

Tip 4: Vertel het model van te voren waar ze rekening mee moet houden. Denk aan haren wassen, kleding, make-up, etc. 

Tip 5: Het is belangrijk om er van te voren achter te komen wat het model wel en niet wilt doen tijdens de shoot, catwalkshow of iets dergelijks. 

Tip 6: Zorg ervoor dat er een ontspannen sfeer tussen u beiden is. Zo kan het model optimaal presteren. 

Tip 7: Neem af en toe een pauze. Een model zal het zelf niet zo snel aangeven, maar het is wel belangrijk dat het model geen honger of dorst heeft, zo gaat de kwaliteit van haar werk achteruit. 

Tip 8: Zorg dat de rechten van u en het model in orde zijn. Een foto van een model voor in uw portfolio is altijd leuk, maar denk er ook aan dat wanneer u de foto ergens anders voor wilt gebruiken, het belangrijk is dat u toestemming heeft om de foto commercieel te mogen gebruiken. Bij NameModels.nl zorgen wij hiervoor.