namemodels
Mannelijke modellen

Mannelijke modellen 

Mannelijke modellen kunnen net als vrouwelijke fashion- of fotomodellen worden ingezet voor catwalks, fashionshows, advertenties of reclamecampagnes. In het algemeen beginnen mannelijke modellen met een leeftijd van 18-21 jaar, ze beginnen dus op een latere leeftijd met modellenwerk dan vrouwelijke modellen. Dit komt omdat vrouwen op eerdere leeftijd een volwassenen look krijgen dan mannen. Een dressman is ook een mannelijk model, alleen deze kan vanaf 35 jaar een model worden. 

Soorten mannelijke modellen

Tegenwoordig zijn er verschillende type mannelijk modellen. Commerciële mannelijke modellen zijn fit, gespierd en moeten aan een bepaald aantal eisen voldoen. Voor hen is het belangrijk om zo weinig mogelijk lichaamsvet te hebben. Weinig vet en een gespierd lichaam wordt door de  opdrachtgever vaak aantrekkelijk gezien en gewenst. Mannelijke fashion modellen  zijn modellen die op de catwalk of runway lopen en kleding van diverse fashiondesigners showen. Ze hoeven niet perse gespierd te zijn en ze zijn dan ook wel vaker redelijk dun. Het is ook voor hen belangrijk om aan een bepaald aantal maten te voldoen en een unieke look te hebben. Ze moeten bijvoorbeeld rond 1,80 meter zijn en mooie tanden en een gave huid hebben. Net als vrouwelijke modellen worden ze ook op hun houding en looptechniek beoordeeld.

Voor diverse opdrachten inzetbaar

Mannelijke modellen moeten zelfverzekerd zijn en een goede houding hebben. Mannelijke modellen zijn vaak te zien in parfumreclames, een reclame voor scheermesjes, in een catalogus of op de catwalk. Het hangt dus helemaal af van wat de opdrachtgever zoekt en eist. Wij hebben verschillende soorten modellen in onze database, voor iedere opdracht een geschikte man. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen en wij zoeken voor u een passend model. 

Bent u opzoek naar een mannelijk model? Klik hier voor meer informatie.

Ben je een jonge, zelfverzekerde man en wil je graag een mannelijk model worden? Klik hier voor meer informatie.

Terug naar overzicht