namemodels
Hand-voetmodellen

Hand-voet modellen 

Iemand met mooie handen en/of voeten kan gaan werken als hand-voetmodel of dit combineren met het werk als fotomodel of fashion model. Als je liever niet in beeld wilt komen als model dan is werken als model op het gebied van handen en/of voeten ideaal. Voor dit modellenwerk hoef je geen maatje 34 te hebben of over een goede looptechniek te beschikken om succesvol te zijn.  

Eisen voor hand-voet model aan moet voldoen

Eisen voor dit soort modellenwerk: de vingers dienen lang te zijn en de nagels en handen dienen smal te zijn. Je moet perfecte nagelriemen en mooi gevormde nagels hebben. Een gladde huid, een egale teint en kleine knokkels zijn ook belangrijk voor het vak als handmodel. Moedervlekken, sproeten, littekens, kromme vingers en onregelmatig gevormde nagels zullen de voortgang voor een hand-voet model beperken. Verder is het belangrijk om veel aandacht aan je duim te besteden, omdat deze een grote rol in veel hand-shots zal spelen. Hoewel het vaker voorkomt dat vrouwen handmodel zijn, kunnen ook mannen een handmodel worden. Voor mannelijke modellen is het belangrijk om geen harige knokkels te hebben. Handmodellen dienen stevige handen te hebben, want soms moet je een object lang vasthouden zonder je handen te schudden of te trillen. Voor voetmodellen gelden eigenlijk dezelfde eisen, een voetmodel moet slanke benen hebben zonder littekens, schaafwonden of blauwe plekken. Uiteraard moeten ook de nagels van de tenen er netjes en verzorgd uitzien. 

Bij verschillende campagnes inzetbaar

Handmodellen kunnen worden ingezet bij advertenties voor een sieradencollectie of voor een handcrème reclame. Voetmodellen of beenmodellen zijn inzetbaar bij reclamecampagnes of advertenties voor bijvoorbeeld schoenen of panty's. Hand- en voetmodellen komen voor in tijdschriften, catalogi of op televisie. 

Bent u op zoek naar een hand- en/of voetmodel? Klik hier voor meer informatie over het boeken van hand-voetmodellen

Heb je mooie handen en/of voeten en wil je graag een hand-voetmodel worden? Klik hier voor meer informatie. 

Terug naar overzicht