namemodels
Commerciele modellen

Commerciële modellen

Commerciële modellen hebben minder eisen dan bijvoorbeeld catwalk modellen of fashion modellen, iedereen kan in principe een commercieel model worden. Wanneer er naar een commercieel model wordt gezocht, willen opdrachtgevers een type model dat bij hun opdracht past. Bij Dove reclamecampagnes willen de opdrachtgevers bijvoorbeeld gewone volslanke vrouwen als hun commerciële modellen. Dit willen ze omdat ze een uitstraling hebben van een 'echte' huisvrouw of een handwerkende moeder. 

Diverse houdingen en gezichtsuitdrukkingen

Commerciële modellen zijn modellen die worden ingezet voor reclamecampagnes, reclamespotjes, billboards, posters en ander soort promotiemateriaal. Commerciële modellen zijn vaak doodgewone mensen die heel fotogeniek zijn. Ze kunnen goed diverse gezichtsuitdrukkingen vertonen en verschillende houdingen aannemen. Dit is erg belangrijk want het werk van commerciële modellen kan zeer afwisselend zijn. De ene keer maakt het model een reclamespotje voor een afwasmiddel en de andere keer moet ze een nieuw product van een make-up merk promoten tijdens een fotoshoot.

Fotogeniek en leuke uitstraling 

Er zijn niet veel eisen om een commercieel model te worden. Je moet natuurlijk wel fotogeniek zijn, een leuke uitstraling hebben. Vrouwen moeten ongeveer een lengte tussen de 1,60 meter en 1,78 meter hebben en mannelijke commerciële modellen moeten ongeveer tussen de 1,74 meter en 1,89 meter zijn. Verder hoeft een commercieel model geen maatje 34 te hebben om succesvol te zijn, een leuke uitstraling is het belangrijkst. Vaak moeten ze een typisch huisvrouw of typisch zakenman uitbeelden en deze hebben niet allemaal een klein maatje. 

Wilt u een commercieel model inhuren voor het promoten van uw product? Klik hier voor meer informatie over het boeken van commerciële modellen. 

Ben je enthousiast geworden en wil je graag een commercieel model worden? Klik hier voor meer informatie over hoe je een commercieel model kunt worden. 

Terug naar overzicht