Modellentips

Wanneer je wilt doorbreken in de modellenwereld, dan is het van belang om je goed voor te bereiden. Wij hebben handige modellentips voor je. Wanneer je hier rekening mee houdt, dan zul je eerder kans maken om uigenodigd te worden voor castings en fotoshoots.

Tips om in vorm te blijven

De eerste tip is dat je gezond en gevarieerd moet eten. Je hoeft jezelf niet uit te hongeren, maar het is ook belangrijk dat je niet te veel ongezonde dingen eet. Voor iedereen is het belangrijk om gezond te leven, maar als je model wilt worden is dit extra belangrijk. Blijf ook in vorm door het liefst dagelijks oefeningen te doen voor je lichaam. Je moet geen overgewicht hebben maar ook geen ondergewicht creëren. Modellenbureaus letten op hoe je eruitziet en of je in vorm bent. 

Modellenbureau bezoeken

Als je een modellenbureau gaat bezoeken zijn er een aantal dingen erg belangrijk om te doen. Het eerste waar je absoluut rekening mee moet houden is dat je niet te laat mag komen. Te laat komen stellen ze namelijk niet op prijs, want tijd is geld in de modewereld. Ben dus liever iets te vroeg dan te laat. Je houding is iets wat ook hoog in het vaandel staat bij een modellenbureau. Een goede eerste indruk maak je door je persoonlijkheid te laten zien, er verzorgd uit te zien en door een goede houding aan te nemen. Een goede verzorging houdt in verzorgd haar, nette handen, nette nagels en weinig tot geen make-up. Zo kan het modellenbureau zien hoe jouw naturel look is! Denk verder ook aan foto's en als je deze hebt, een portfolio. 

Tips voor je fotoshoot 

Als je een fotoshoot hebt is het van belang dat je je goed voorbereid, door alle lichaamsdelen die te zien zijn op de foto te scheren. Hierbij kun je denken aan oksels, benen en bikinilijn. Harsen mag natuurlijk ook maar het liefst niet een dag van te voren, er kan namelijk irritatie ontstaan. Zorg ervoor dat je geen te strakke bh, sokken ondergoed etc. voor je shoot draagt want dit kan strepen achterlaten. Vraag van te voren even na of je zelf make-up moet meenemen of dat er een visagist is.

Portfolio maken 

Via een goed portfolio kunnen klanten precies zien wat jij in huis hebt. Als je al bij een modellenbureau zit, laat hen dan zorgen voor een portfolio. Zorg dat je een portfolio maakt met een goede mix van foto's. Foto's van dichtbij en foto's waar je helemaal opstaat. Het is goed om variatie te hebben in je foto's, denk hierbij aan zwart-wit foto's en kleuren foto's, maar ook dat je met verschillende fotografen werkt. Vernieuw minimaal 1 keer per jaar je portfolio. 

Beautytips en schoonheidstrucjes

Als je model wilt worden is het belangrijk dat je jouw lichaam goed verzorgt. Zo kun je bijvoorbeeld crèmespoeling als scheerschuim gebruiken, dit zorgt ervoor dat je huid lekker zacht is en er minder snel irritatie ontstaat. Haal altijd je make-up van je gezicht af voordat je gaat slapen, dit is erg belangrijk. Je huid krijgt anders geen lucht waardoor puistjes en oneffenheden ontstaan én je hebt ook nog eens kans dat je wimpers afbreken, geen excuus meer om het er niet af te halen dus. Ook is het erg belangrijk om je haar goed te onderhouden, dit doe je door minimaal één keer in de drie maanden naar de kapper te gaan en fijne haarproducten te gebruiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld babyshampoo, die is lekker zacht waardoor je haar en de kleur van je haar langer mooi blijft.