namemodels
Petite modellen

Petite modellen 

Een gebrek aan lengte mag niet in de weg staan om een model te worden. Modellenwerk voor kleine modellen, is een groeiende industrie. Kleine modellen, ook wel petite modellen genoemd, worden steeds vaker gevraagd. Zelfs het 13de seizoen van America's Next Top Model had alleen maar petite kandidaten. Hoewel ze niet in staat zullen zijn om het werk als mannequin te vinden, kunnen ze werk vinden in andere categorieën zoals print-uitingen, commercieel, glamour of promotioneel modellenwerk. Petite modellen kunnen door hun kleine handen/voeten gebruikt worden voor drukwerk en andere opdrachten waar de lengte van het model niet van van toepassing is. Ze kunnen ook samenwerken met kledingfabrikanten en leveranciers voor fit en showroom modellenwerk.

Eisen om een klein model worden

Petite modellen zijn kleine modellen die over het algemeen vooral vrouwen zijn. Kleine modellen dienen niet kleiner te zijn dan 1,45 meter en niet langer te zijn dan 1,70 meter. Verder is het wel belangrijk dat een petite model professioneel, fotogeniek, ambitieus, slank en mooi in verhouding is. 

Waar zijn petite modellen inzetbaar voor?

Kleine modellen kunnen ook worden ingezet als hostesses en promotie modellen. Hier maakt de lengte niet zoveel uit, zolang ze verder over de eisen beschikken die bij dit modellenwerk hoort. Verder zijn petite modellen ook geliefd bij detailhandelaren, die hun kleding niet voor vrouwen van 1,80 meter hebben ontworpen. Er zijn dus enorme kansen voor petite modellen die niet aan de hoge stereotype eisen van modellenwerk voldoen. 

Bent u opzoek naar een petite model voor een modeshow, advertentie of voor promotiewerk? Klik hier voor meer informatie.

Wil je graag een petite model worden en heb je hiervoor de juiste lengte? Klik hier voor meer informatie. 

Terug naar overzicht